Путін і Зеленський зможуть обговорити газове питання на зустрічі в Парижі

Путін і Зеленський зможуть обговорити газове питання на зустрічі в Парижі

Президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський зможуть обговорити газову тему у ході “нормандського саміту” в Парижі, якщо залишаться проблемні питання, які не вдасться вирішити на робочому рівні.

Про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. “В цілому є розуміння, що спочатку на робочому рівні мають відбутися ґрунтовні переговори. Якщо будуть залишатися проблемні питання, по яким не вдалося домовитися, то президенти зможуть використати зустріч у Парижі, де вони так чи інакше матимуть можливість удвох поспілкуватися з тим, щоб торкнутися там і газову тематику. Тому час скорочується, цейтнот, але йдуть інтенсивні контакти”, – сказав він.

Контракти Росії і України на транзит і постачання газу завершуються у цьому році. Російська сторона на останніх тристоронні консультації за участю Єврокомісії в жовтні представила позицію про необхідність пакетного рішення транзитного питання – разом з судовими суперечками і поставками газу на Україну, але прогресу на цьому напрямку досягнуто не було. Дата наступної міністерської трьохсторонки поки не призначена.

Поділитись