Путін буде балотуватися на новий термін в 2024 році

Путін буде балотуватися на новий термін в 2024 році

Росія використовує патріотизм, аби протягнути референдум за зміни до конституції.

Голосування є значною мірою символічним. Парламент уже прийняв зміни, але Кремль хоче через референдум залишити на посаді Володимира Путіна, можливо, до 2036 року.

Президент Росії Володимир Путін вважає 1 липня бездоганною датою для проведення голосування щодо поправок в конституцію РФ. За його словами, у росіян буде час, щоб визначити своє ставлення до поправок.

 “Справді 1 липня виглядає як день, що цілком підходить для проведення всеросійського голосування щодо поправок до конституції. По-перше, з юридичної точки зору ця дата є бездоганною. І друге – на тлі мінливої ситуації та поліпшення ситуації з коронавірусною інфекцією, в боротьбі з епідемією у нас усе-таки є можливість вжити додаткових заходів для поліпшення ситуації”, – заявив Путін.

Путін не виключив можливість того, що в разі прийняття поправок до Конституції він буде балотуватися на новий термін в 2024 році.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «Росія-1».

«Видно буде», – сказав він.

«Я для себе ще нічого не вирішив», – підкреслив Путін.

Інтерв’ю з президентом вийшло за три дні до старту в Росії голосування за поправки до Конституції. Воно пройде з 24 червня по 1 липня включно, заключний день голосування буде вихідним.

У числі запропонованих поправок – пріоритет російського законодавства над міжнародним, а також право Путіна знову балотуватися на пост глави держави. Всі поправки схвалили Конституційний суд, Держдума, Рада Федерації і регіональні парламенти.

Загальноросійське голосування по поправках до Конституції Російської Федерації відбудеться 1 липня 2020 року

Поділитись