Проти затриманих в Білорусі росіян порушили справу про підготовку терактів

Проти затриманих в Білорусі росіян порушили справу про підготовку терактів

Слідство порушило кримінальну справу в зв’язку з затриманням росіян в Білорусі. Про це повідомив держсекретар Ради безпеки республіки Андрій Равка.


У справі мова йде про підготовку терористичних актів, уточнив Равка. Затриманим може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

Напередодні білоруські ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомили про затримання під Мінськом “32 бойовиків іноземної приватної компанії “Вагнер”. Ще одну людину затримали на півдні країни.

Пізніше посольство Росії в республіці повідомило про отримання офіційного повідомлення від МЗС Білорусії про затримання російських громадян.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко кілька днів тому, виступаючи перед спецназівцями, сказав, що до вуличних протестів в республіці можуть “підтягнути” спеціально навчених іноземців – “професійних військових і бандитів”, які заробляють на “провокації в тих чи інших державах”.

У російському Совфеде, коментуючи те, що сталося, відзначили, що у Росії немає і не могло бути планів по дестабілізації обстановки перед виборами. Сенатор Володимир Джабаров підкреслив, що дві країни утворюють Союзну державу.

Депутат Держдуми Леонід Калашников назвав затримання росіян непорозумінням і зазначив, що Росія завжди підтримувала президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Поділитись