Проти Тіхановської порушили справу про підготовку теракту

Проти Тіхановської порушили справу про підготовку теракту

Генеральна прокуратура Білорусі порушила кримінальну справу про підготовку акту тероризму щодо екс-кандидата в президенти країни Світлани Тіхановської і представників об’єднання BYPOL – знаходяться за кордоном і опозиційно налаштованих колишніх силовиків.

Про це, як повідомляє агентство “БелТА”, заявив генпрокурор країни Андрій Швед.

“Генеральною прокуратурою на підставі матеріалів, представлених Комітетом державної безпеки і МВС, щодо Тіхановська і учасників так званої ініціативи BYPOL порушено кримінальну справу за підготовку акту тероризму організованою групою по ст. 289 Кримінального кодексу”, – заявив керівник Генпрокуратури.

За словами Шведа, “зазначені особи кілька днів тому намагалися зробити вибухи і підпали на території столиці та інших міст”.

“Затриманий на місці злочину громадянин Малейчук вже дав свідчення про організаторів та учасників теракту”, – заявив генпрокурор.

Він також додав, що організатори терактів планували звинуватити держоргани в “скоєнні дій, що створюють небезпеку загибелі людей”.

Генпрокуратура Білорусі доручила КДБ організувати міжнародний розшук Тіхановську та інших осіб, обвинувачених у підготовці терактів.

26 березня прес-служба МВС повідомила, що правоохоронні органи Білорусі запобігли двом терактам, які планував здійснити в Мінську і в одній з військових частин Мінської області житель Пінського району (Брестська область).

Поділитись