Проти спікера Ради Парубія відкриють кримінальну справу

Проти спікера Ради Парубія відкриють кримінальну справу

Державне бюро розслідувань України порушить кримінальну справу стосовно спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Відповідне рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва, повідомляє видання «Лівий берег» з посиланням на матеріали суду.

Відповідну заяву проти Парубія було подано в ДБР простим громадянином України 5 липня. Він звинуватив політика в порушенні частини 4 статті 157 Кримінального кодексу України про «перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача».

Спочатку ДБР відмовилося порушувати справу за відповідною заявою, після чого обвинувач звернувся до суду. Рішення зобов’язати відомство розслідувати можливе злочин Андрія Парубія було прийнято 22 липня.

В ході підготовки до дострокових виборів до Верховної Ради спікер намагався довести в суді незаконність президентського указу про розпуск парламенту. Він навіть передавав до Верховного суду матеріали, які нібито доводять неконституційність відповідного указу глави держави. Однак суд у підсумку став на бік президента.

Крім того, на початку липня ЦВК України заборонив брати участь у виборах екс-главі адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрію Клюєву і блогеру Анатолію Шарію. Члени комісії одноголосно підтримали обидва рішення. Переглянути реєстрацію цих осіб як кандидатів у депутати попросив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Поділитись