Проти Порошенка можуть порушити чергову кримінальну справу

Проти Порошенка можуть порушити чергову кримінальну справу

Проти колишнього президента України Петра Порошенка хочуть порушити нову кримінальну справу через поїздки на Мальдіви по підробленим документам.

Про це написав у Facebook колишній глава адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов. Він заявив, що зареєструє нову заяву в Генпрокуратурі «про організацію незаконного переправлення через кордон групи осіб при вильоті на Мальдівські острови за чужими паспортами». Відзначається, що Порошенко нелегально відвідував південноазіатську державу в січні 2018 року.

«У рамках цієї справи ми подамо клопотання про допити співробітників аеропорту, водіїв, охоронців, прикордонників, митних працівників і отриманні судових рішень про доступ до їх телефонних з’єднаннях і комунікацій», – підкреслив він. За словами Портнова, підставні прізвища та чужі паспорти необхідно перевірити на наявність закордонної власності, рахунків і нових офшорів.

Державне бюро розслідувань України відкрило вже 13 кримінальних проваджень проти колишнього глави держави і наближених до нього чиновників. П’ять з них ініціював юрист Андрій Портнов. Порошенко звинувачують в спробі узурпації судової влади, державній зраді, відмиванні коштів, можливе незаконне заволодіння телеканалом «Прямий», зловживанні службовим становищем, легалізації в офшорах злочинних доходів, несплаті податків, а також у фальсифікації документів про формування в 2016 році коаліції депутатських фракцій і незаконному призначення уряду.

Фото Ройтерс.

Поділитись