Проти голови СБУ Грицака завели кримінальну справу

Проти голови СБУ Грицака завели кримінальну справу

Відносно керівника Служби безпеки України Василя Грицака порушено кримінальну справу в Національному антикорупційному бюро.

Про це повідомляє «Українська правда». Виробництво відкрили за рішенням Солом’янського районного суду Києва. Грицака підозрюють в «штучному створенні доказів обвинувачення та інших фальсифікації» в ході кримінального розслідування з метою притягти до відповідальності завідомо невинного. Деталі не уточнюються.

Разом з головою СБУ у справі проходять його перший заступник, співробітники прокуратури і керівництво слідчого управління Волинської області, керівництво слідчого управління Нацполіціі Волинської області, а також інші посадові особи. Офіційно підозри ще не пред’явлені.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промові закликав главу СБУ і міністра оборони залишити свої посади. Наступника Грицака він вибрав ще до вступу на посаду – ним став депутат Верховної Ради минулого скликання від партії «Батьківщина» Владислав Бухарєв, який також є давнім знайомим президента.

Фото РИА Новости.

Поділитись