Проти депутатів партії Зеленського порушили справу про хабарництво

Проти депутатів партії Зеленського порушили справу про хабарництво

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину депутатами Верховної Ради від партії “Слуга народу”.

Про це повідомляє «Українська правда». Уточнюється, що в отриманні хабара підозрюються 11 парламентаріїв.

“За інформацією, оприлюдненою в засобах масової інформації, 11 народних обранців, які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тисяч доларів неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об’єктів нерухомості на засіданні комітету”, – йдеться в повідомленні САП.

Раніше депутатів фракції «Слуга народу» звинуватили в отриманні хабара за саботаж антикорупційного законопроекту. За інформацією журналістки Соні Кошкінії, скандал з відмовою депутатів від «Слуги народу» підтримати антикорупційний законопроект №2047-д пов’язаний з підкупом парламентаріїв, які отримали по 30 тисяч доларів США від іншого народного обранця, Антона Яценко. Ухвалення законопроекту загрожувало його бізнесу.

Також в жовтні депутати від «Слуги народу» провели зустріч з Іллею Павлюком, якого називають королем української контрабанди. Крім 26 депутатів, на зустрічі був присутній генерал-майор Служби зовнішньої розвідки України Сергій Трегубенко, якого пов’язують з кураторством митних потоків і контрабанди.

За інформацією «Страна.ua», Ілля Павлюк є «смотрящим західної митниці», який організовує прохід заборонених вантажів через кордон. Він став відомий як один з найбільш одіозних «дахувальників контрабанди» ще з часів президентства Віктора Януковича.

Поділитись