Протест в Білорусі перетворився в активне і непохитне підпілля

Протест в Білорусі перетворився в активне і непохитне підпілля

Напередодні президент Білорусії провів нараду, на якій обговорювалися питання перерозподілу повноважень між органами влади.

В ході виступу Олександр Лукашенко повідомив про провал протестів. Політик підкреслив, що влада змогла встояти, не дивлячись на сильний тиск.

З цим твердженням не погодився автор телеграм-каналу “Мінська Самбірщина”. На його думку, протестувальники не опустили руки. У суспільстві продовжує зростати ненависть до діючого режиму. При цьому відкрито висловлювати своє невдоволення білоруси не поспішають, тому що побоюються нових репресій.

“Протест перетворився в активне і непохитне білоруське підпілля”, – заявило джерело.

Автор телеграм-каналу впевнений: у нинішньої влади Білорусі немає майбутнього. Останньою краплею для опозиції можуть стати місцеві вибори, референдум щодо поправок до Конституції або девальвація рубля. “Ілюзорність стабільності поточного становища очевидна”, – підсумувало джерело.

Обстановка в Білорусії загострилася в серпні минулого року. Прихильники опозиціонера Світлани Тіхановської повідомили про фальсифікацію виборів президента і зажадали відставки Олександра Лукашенка. Глава країни спростував повідомлення про підтасовування голосів і назвав минулий голосування чесним.

Поділитись