Протест підприємців у Києві вилився в зіткнення, поранено понад 40 поліцейських

Протест підприємців у Києві вилився в зіткнення, поранено понад 40 поліцейських

Бізнесмени вимагали від влади припинити локдаун і прийняти законопроекти про спрощену систему оподаткування. В ході акції постраждали близько 40 поліцейських.

У Києві пройшов численний протест підприємців, які вимагали скасувати локдаун і внести зміни в законодавство про фінансову звітність. Акція почалася біля будівлі Верховної ради, звідти протестувальники попрямували до офісу президента України, а потім – на Майдан Незалежності. Тут відбулися зіткнення демонстрантів з поліцейськими, пише DW.

Сутички почалися після того, як поліцейські завадили деяким учасникам протесту встановити намети, пише агентство УНІАН. За словами протестувальників, поліцейські застосували сльозогінний газ і силу, кілька людей отримали травми.

Національна поліція повідомила, що в ході зіткнень близько 40 правоохоронців отримали опіки очей, ще один від удару по голові знепритомнів. В ході протесту демонстранти блокували рух автотранспорту, поліція перекривала рух по вулиці Хрещатик від Європейської площі до вулиці Прорізної.

Жорсткий локдаун

Рух “SaveФОП” регулярно організовує протести з вимогою прийняти законопроекти, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Сьогоднішня акція “СТОП локдаун!” була присвячена також скасування карантинних обмежень для малого і мікробізнесу.

В рамках боротьби з пандемією коронавируса на Україні з 8 по 24 січня вводиться жорсткий локдаун. Зокрема, закриються кафе, ресторани, торгові центри, кінотеатри, театри, фітнес-клуби, непродовольчі магазини. За останню добу кількість випадків зараження в країні виросла на 8416 до 909 082.

Поділитись