Протасевич в Мінську може стати головним редактором порталу

Протасевич в Мінську може стати головним редактором порталу

Співзасновник білоруського видання TUT.BY Кирило Волошин прокоментував чутки про те, що затриманого в Мінську опозиціонера Романа Протасевича можуть призначити керівником порталу.

Свою думку з приводу цієї ситуації він висловив виданню «Підйом». 18 травня стало відомо, що на вимогу Генпрокуратури Білорусії була блокована робота інтернет-ресурсу TUT.BY в зв’язку з «численними порушеннями Закону про ЗМІ». Щодо журналістів видання порушено кримінальну справу про ухилення від сплати податків у великих розмірах, частина з них заарештовано.

23 травня після екстреної посадки лайнера авіакомпанії Ryanair в Мінську був заарештований опинився серед його пасажирів співзасновник опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич. Перебуваючи під арештом, Протасевич дав інтерв’ю, в якому заявив, що співпрацює зі слідством, а також назвав основні координаторів протестів в Білорусі. Пізніше з’явилися чутки про те, що Роман Протасевич може бути призначений керівником TUT.BY. При цьому співзасновник порталу заявив, що подібний розвиток подій можливий тільки в разі «викрадення» доменного імені.

«Роман Протасевич не має і не мав ніякого відношення до компанії« ТУТ БАЙ МЕДІА », в тому числі до порталу TUT.BY, його соціальним мережам або Telegram-каналу. Ніяких пропозицій ні від Романа, ні від органів, які мають його, до нас також не надходило», – заявив Кирило Волошин.

Він підкреслив, що організація молодіжного державного пропагандистського сайту під ім’ям порталу можлива тільки в одному випадку, «якщо домен вкрадуть».

Поділитись