Прокурора, який розслідував діяльність сина Байдена, звільнять

Прокурора, який розслідував діяльність сина Байдена, звільнять

Влада України має намір звільнити прокурора Костянтина Кулика, який проводив розслідування діяльності Хантера Байдена, сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, і газової компанії Burisma.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела. За даними агентства, адвокат президента США Рудольф Джуліані визнав, що він зустрічався з Куликом, щоб обговорити звинувачення проти Байденом.

Як вказали джерела Reuters, рішення про звільнення Кулика було прийнято після того, як він не з’явився на іспит, який повинні були пройти всі співробітники офісу генерального прокурора України для того, щоб зберегти свої посади.

Відзначається, що генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вже звільнив більше 400 прокурорів, що становить близько третини від загального числа. Частина з них також відмовилися проходити іспит, оскільки визнали його “чищенням”, влаштованої для зміцнення контролю президента Володимира Зеленського над прокуратурою.

За інформацією джерел, Кулик не дав офіційних пояснень пропуску іспиту, як це робили інші прокурори. Очікується, що він буде звільнений до 31 грудня цього року або раніше.

Раніше в цьому році Кулик представив звіт на сім сторінок про ділову діяльність Хантера Байдена в Україні, відзначили джерела. Відзначається також, що Кулик був відповідальним за розслідування кримінальної справи стосовно української газової компанії “Бурісма”, до складу ради директорів якої Хантер Байден входив з 2014 по 2019 роки.

Агентству не вдалося отримати коментар від Кулика.

Фото Уніан.

Поділитись