Прокуратура виявила підроблені рішення Київради

Прокуратура виявила підроблені рішення Київради

У столиці прокуратура виявила підроблені рішення Київської міської ради і вимагає повернути у власність громади дві земельні ділянки у селищі Биківня вартістю понад 45 млн грн.

Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook, передає ukrinform.ua.

“Київська місцева прокуратура №3 у судовому порядку вимагає витребувати на користь територіальної громади міста Києва дві земельні ділянки площею 1,573 га та 0,2 га загальною вартістю понад 45 млн гривень, що розташовані на вул. Радистів у селищі Биківня Деснянського району столиці”, – написав він.

За даними Лисенка, з’ясувалося, що спірні земельні ділянки перейшли у приватну власність на підставі підроблених рішень Київської міської ради.

“Зважаючи на те, що Київська міська рада позбавлена можливості здійснення належного контрою та раціонального використання земельних ділянок у зв’язку з їх незаконним відчуженням, місцева прокуратура звернулась до суду з позовними заявами про витребування вищевказаних ділянок на користь столичної громади”, – зазначив речник.

Крім того, додав Лисенко, за фактом незаконного вибуття майна територіальної громади розслідується кримінальне провадження, процесуальне керівництво в якому здійснює місцева прокуратура.

Поділитись