Продаж ГТС – це корупційна оборудка президента на очах народу, – Тимошенко

Продаж ГТС – це корупційна оборудка президента на очах народу, – Тимошенко

Юлія Тимошенко попередила президента Порошенка, що тіньова приватизація ГТС України не пройде, а якщо національне надбання спробують передати у приватні руки, новий президент поверне його у власність народу.

Про це лідер «Батьківщини» заявила під час виступу з парламентської трибуни.

«Новий Президент України поверне державі ГТС, як «Криворіжсталь». Хочу попередити всіх, хто вкладе гроші або братиме участь в цій масштабній корупції: ніхто нікому не поверне гроші, які заведуть з офшорів для тіньової приватизації системи», – наголосила вона.

Лідер «Батьківщини» звинуватила у махінаціях з українською трубою особисто президента.

«Ми знаємо точно, що афілійовані з ним офшори задіяні в цій оборудці. Я прошу його зупинитися. Не використовувати свої корупційні плани проти України», – звернулась Тимошенко до глава держави.

За її словами, у Порошенка та його корупційного оточення вже «валізний настрій». Вони хочуть піти, прихопивши все, що не потрібно, як вони вважають, українському народу, додала лідер партії.

«Така власність, як ГТС, має залишатися в державній власності. Вартість побудови такої системи з нуля – близько 300 млрд дол. Продати за 7 майже половину ГТС – означає провести корупційну оборудку на очах у всього суспільства», – сказала Юлія Тимошенко.

Саме тому «Батьківщина» наполягає на негайному ухваленні законопроекту №8107, який забороняє будь-які маніпуляції з власністю ГТС.

 

Поділитись