При розрахунку пенсії враховуватимуть зарплату з 1 липня 2000 року

При розрахунку пенсії враховуватимуть зарплату з 1 липня 2000 року

При розрахунку пенсії враховують зарплату (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.

Відповідна норма передбачена Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», повідомляють «Факти». При цьому для пенсіонерів, у яких, починаючи з 1 липня 2000 року, страховий стаж становить менше 60 місяців, при нарахуванні виплати враховують заробітну плату за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 30 червня 2000 року незалежно від перерв.

Однак наявність такого стажу потребує підтвердження відповідними довідками про заробітну плату.

Якщо ж страховий стаж менше терміну, передбаченого законом, тоді враховується зарплата за фактичний страховий стаж.

На наступний рік в Україні плануються деякі зміни в сфері пенсійних виплат. З огляду на презентований Кабміном проект держбюджету, українських пенсіонерів чекає незначне підвищення виплат. Заплановані надбавки одиноким пенсіонерам. На ці потреби передбачено 806 мільйонів гривень. Також на догляд за громадянами старше 80 років підвищаться надбавки на 670 гривень.

У 2020 році мінімальна пенсія буде підвищена з 1638 гривень до 1769 гривень. Розмір середньої пенсії в Україні сьогодні становить близько 3020 гривень. У наступному році в Україні заплановано три етапи підвищення пенсій: у січні 2020 го (для військових), в липні і грудні (мінімальна пенсія). Крім того, виплати будуть проіндексовані, згідно з планом уряду, 1 березня 2020 року.

Поділитись