Президенти Росії і Франції обговорили Сирію і Україну

Президенти Росії і Франції обговорили Сирію і Україну

Президент Франції кілька днів по тому послідував прикладом канцлера ФРН Ангели Меркель і також подзвонив російському лідерові Володимиру Путіну.

Глави держав детально обговорили обстановку на північному сході Сирії. Висловлено думку про необхідність поваги суверенітету і територіальної цілісності цієї держави, повідомили в прес-службі Кремля.

Лідери також обмінялися думками про ситуацію в Україні, підкресливши безальтернативність мінського комплексу заходів як основи для розв’язання кризи. Від Києва потрібно безумовна реалізація всіх домовленостей, досягнутих в “нормандському форматі” і в Контактної групи. “Перш за все, це стосується розведення сил і засобів на двох узгоджених ділянках лінії зіткнення у населених пунктів Золоте і Петровське, а також імплементації в українське законодавство “формули Штайнмайэра”, – уточнили в Кремлі.

Йшлося і про можливість проведення чергового саміту “нормандської четвірки”, і Путін знову нагадав позицію Москви: потрібна ретельна підготовка, щоб виробити нові кроки в контексті повного виконання Мінських угод. Ця робота буде продовжена помічниками лідерів і міністерствами закордонних справ.

Фото Gazeta.ru

Поділитись