Президента Зеленського запросили в Крим

Президента Зеленського запросили в Крим

Так званий глава Криму Сергій Аксьонов запросив президента України Володимира Зеленського приїхати на півострів і дізнатися думку кримчан про повернення під юрисдикцію Києва.

На думку Аксьонова, український лідер повинен «почути відповідь і прийняти позицію людей». Крім того, кримський глава заявив, що Зеленський як і раніше знаходиться в образі свого персонажа з серіалу «Слуга народу» і не розуміє, куди потрапив.

Він підкреслив, що Зеленському варто вийти з образу Голобородько і почати вирішувати «проблеми простих людей».

В середині серпня офіс президента Володимира Зеленського почав розробку стратегії по поверненню Донбасу і Криму під контроль Києва. Українська влада має намір ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, а також притягнути до відповідальності винних у злочинах в Донбасі і в Криму.

Повернення Криму до складу України – один з головних мотивів у політичній програмі Володимира Зеленського. Ще під час передвиборної гонки він назвав Крим однією з головних своїх цілей – поряд з припиненням збройного конфлікту на Донбасі. Аналогічну заяву Зеленський зробив в травні в своїй інавгураційній промові

Vіністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив в кінці серпня, що повернення Криму під українську юрисдикцію – це «домашня робота», яку необхідно виконати за півроку.

Поділитись