Президента закликають не допустити тіньової приватизації ГТС та «Укргазвидобування»

Президента закликають не допустити тіньової приватизації ГТС та «Укргазвидобування»

Юлія Тимошенко закликає Президента України Порошенка та його оточення прибрати брудні руки від газотранспортної системи України (ГТС) та «Укргазвидобування», а також закликає не допустити тіньової приватизації цих стратегічних об’єктів. Про це лідер фракції «Батьківщина» заявила на брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

За словами Тимошенко, тіньову схему з приватизації ГТС та «Укргазвидобування» планується реалізувати через два лобістські законопроекти, які внесено до порядку денного парламенту.

«Починається тіньовий корумпований процес чорної приватизації газотранспортної системи та «Укргазвидобування» – об’єктів, що коштують сотні мільярдів доларів», – повідомила політик.

До того ж, лідер фракції зауважила, що в разі, якщо ці законопроекти не буде відкликано, «Батьківщина» звертатиметься до НАБУ та до Генпрокуратури щодо порушення кримінальних справ за підготовку тіньових корупційних оборудок.

«Не думайте, що ваша влада вічна. Усе закінчиться і відповідати за це доведеться, і досить швидко. Тому приберіть ваші брудні від корупції руки від ГТС та від «Укргазвидобування», де видобувається весь український природний газ», – заявила Юлія Тимошенко.

Політик звернула увагу на той факт, що порядок денний на поточний сесійний тиждень наповнений лобістськими законопроектами, які Петро Порошенко протягує через маріонеточних депутатів, намагаючись отримати нові преференції.

«Верховна Рада стала додатком до Адміністрації Президента і все, що обговорюється на Погоджувальній раді є відголоском побажань президента та його планів», – зазначила лідер «Батьківщини».

Поділитись