Президент Зеленський зробив заяву про аварію Boeing в Ірані

Президент Зеленський зробив заяву про аварію Boeing в Ірані

Президент Володимир Зеленський заявив, що причиною аварії пасажирського літака в Ірані могло стати потрапляння ракети в лайнер.

За його словами, версія поки не підтверджена, але не виключається. Глава держави зазначив, що уряд України «тримає постійний зв’язок» зі своїми представниками в Ірані.

«Версія про попадання ракети в літак не виключається, але на сьогодні не є підтвердженою», – зазначив Зеленський. Український президент також закликав міжнародних партнерів надати комісії з розслідування причин «дані і докази, що стосуються катастрофи».

«Ми очікуємо, що їм (членам комісії ) буде надана вся інформація і всі доступи, необхідні для проведення об’єктивного розслідування», – додав Зеленський.

Український Boeing 737 розбився вранці 8 січня недалеко від міжнародного аеропорту в Тегерані. В результаті авіакатастрофи загинули 176 пасажирів і 9 членів екіпажу. РНБО України назвала серед основних версій катастрофи літака – потрапляння російської ракети, зіткнення з БПЛА або іншим літальним об’єктом, вибух двигуна з технічних причин, теракт.

Поділитись