Президент підтримав скасування депутатської недоторканності

Президент підтримав скасування депутатської недоторканності

Президент України Володимир Зеленський привітав скасування депутатської недоторканності і заявив, що відтепер в країні більше не буде “касти недоторканних”.

Рада у вівторок в остаточному читанні прийняла закон, яким пропонується внести зміни до конституції в частині скасування депутатської недоторканності з січня 2020 року.

“Вступаючи на посаду президента, я говорив: наша національна ідея – об’єднавшись, зробити неможливе. Сьогодні ми отримали підтвердження цього. 373 голоси за те, що вважалося неможливим понад 20 років – скасування депутатської недоторканності. Дякую фракції партії «Слуга Народу». Дякую також іншим фракціям, які виконали обіцяне своїм виборцям. Дякую депутатам від імені українського народу. Дякую всім українцям, які повірили нашій команді, – ми сьогодні довели, що вас не підведемо. Ми отримали парламент, у якому депутати не ховатимуться від закону, і суспільство, в якому відтепер не буде «касти недоторканних». Але це лише початок. Ми будуємо нову Україну, не перемикайтеся”, – написав президент у Фейсбук.

Президент також подякував фракції “Слуга народу” та іншим за голосування щодо скасування депутатської недоторканності, а також українців, які повірили команді президента.

Поділитись