Президент Microsoft заявив про причетність російської розвідки до масової кібератаки на США

Президент Microsoft заявив про причетність російської розвідки до масової кібератаки на США

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що у компанії є “солідні свідоцтва” причетності російської розвідки до масової кібератаки на системи держвідомств федерального уряду США в грудні минулого року.

Про це він розповів в ході слухань в комітеті сенату з розвідки, які транслюються на Youtube.

“У нас є солідні свідоцтва, які вказують на російську розвідку, і ніяких ознак, які доводять причетність когось ще <…> Ми повинні накласти на приватний сектор чітке, послідовне зобов’язання щодо розкриття інформації [про кібератаки]”, – заявив Сміт.

Глава компанії з кібербезпеки FireEye Кевін Манді висловив думку, що при атаці хакери використовували інструменти, схожі на ті, які використовують хакери з Росії, а не з Китаю, КНДР або Ірану. Він також додав, що схожа кібератака неминуче станеться знову. Однак глава компанії з кібербезпеки Crowdstrike Джордж Курц запевнив, що у нього немає доказів і інших даних про причетність Росії до кібератаки.

Масштабна хакерська атака на системи клієнтів компанії SolarWinds, що поставляє програмне забезпечення для підприємств і держструктур США, сталася в середині грудня минулого року. В результаті впровадження шкідливого ПО на платформу Orion постраждали компанія Microsoft, міністерство фінансів США, ряд штатів, Держдепартамент, міністерство енергетики США та інші структури. Держсекретар Майк Помпео тоді заявив, що в масштабній кібератаці брали участь хакери з Росії.

Поділитись