Президент Естонії знайшла новий метод “стримування Росії” за допомогою Євросоюзу

Президент Естонії знайшла новий метод “стримування Росії” за допомогою Євросоюзу

Президент Естонії Керсті Кальюлайд звернулася до Європейського союзу з пропозицією створити в Республіці систему ППО середньої дальності.

Вона вважає, що таким чином вийде стримувати агресію з боку РФ.

Від ЄС Кальюлайд просить фінансування. Глава держави нагадала, що Євросоюз має можливість використовувати кошти з “Фонду згуртування”.

За словами естонського лідера, оборонне співробітництво Європейського союзу допоможе протистояти Росії, передає EER.

Кальюлайд обурює той факт, що країни Балтії, в число яких входить Естонія, вже п’ятий рік витрачають на оборону більше двох відсотків валового внутрішнього продукту (ВВП), проте на їх території так і не з’явилася система ППО середньої дальності.

Президент зазначила – якщо Європейський Союз хоче внести свій внесок у щось, то він може посприяти створенню механізму, націленого на перерозподіл витрат.

Раніше Кальюлайд заявила, що Україні ще рано вступати в НАТО і Євросоюз. На думку політика, вона буде готова до цього кроку тільки через 20 років.

Заява президента Естонії прокоментувала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина. Вона дійшла висновку, що ЄС сам не готовий до розширення спільноти.

Поділитись