Президент доручив відремонтувати до грудня зруйнований міст на Донбасі

Президент доручив відремонтувати до грудня зруйнований міст на Донбасі

Президент Володимир Зеленський доручив Генштабу Збройних сил України і Луганській обласної державної адміністрації невідкладно вжити заходів з відновлення моста в Станиці Луганській до 27 листопада 2019 року.

Там має початися облаштування контрольного пропускного пункту в’їзду-виїзду на непідконтрольну Києву територію Луганської області.

Через бойові дії на Донбасі в 2015 році був зруйнований міст через Сіверський Донець в пункті пропуску “Станиця Луганська”. Самопроголошена ЛНР і Київ домовилися про ремонт моста. З 1 серпня почалися роботи з розмінування, пізніше Київ почав установку тимчасового обхідного моста. Тимчасовий міст відкрили в п’ятницю в Станиці Луганській, розпочато демонтаж зруйнованих конструкцій основного моста.

“Генеральному штабу Збройних сил України, Луганської обласної державної адміністрації невідкладно вжити в установленому порядку заходи, пов’язані з відновленням до 27 листопада 2019 зруйнованого мостового переходу через річку Сіверський Донець в Станично-Луганському районі Луганської області, а також облаштуванням контрольного пункту в’їзду / виїзду” Станиця Луганська “, – йдеться в указі президента, опублікованому в понеділок.
Зокрема, Генштаб і місцева влада повинні забезпечити налагодження ефективної взаємодії всіх, хто займається відновленням мосту, а також їх доступ на об’єкт і безпеку. Також повинна бути забезпечена цілодобова охорона і освітлення місць зберігання будівельних матеріалів і техніки. Крім того, президент доручив своєчасно змонтувати тимчасовий міст для проходу громадян на період проведення ремонтно-відновлювальних робіт моста через річку Сіверський Донець і забезпечити безперебійне функціонування контрольного пункту в’їзду-виїзду “Станиця Луганська”.

Поділитись