Президент Бразилії закликав Макрона відмовитися від образ на його адресу

Президент Бразилії закликав Макрона відмовитися від образ на його адресу

Президент Бразилії Жаір Болсонару заявив, що готовий обговорити прийняття міжнародної допомоги для боротьби з пожежами в Амазонії за умови, якщо французький лідер Еммануель Макрон відмовиться від “образ” на його адресу.

Про це повідомляє портал Globo. Раніше Макрон повідомив, що G7 направить термінову допомогу в розмірі близько 20 мільйонів євро на гасіння лісових пожеж в Амазонії. Після цього глава адміністрації бразильського президента Онікс Лоренцоні заявив, що Бразилія відмовиться від допомоги.

У розмові з журналістами Болсонару дав зрозуміти, що особисто він не відмовлявся від допомоги і назвав умови для її прийняття. “Перш за все пан Макрон повинен відмовитися від образ на мою адресу. По-перше, він назвав мене брехуном. По-друге, у мене є інформація, що наш суверенітет над Амазонією залишається відкритим питанням”, – сказав він.

Раніше Болсонару вступив в заочну полеміку з Макроном, звинувативши його в “колоніальної ментальності” і переслідуванні особистих політичних цілей. Приводом послужила пропозиція президента Франції обговорити ситуацію з пожежами в Амазонії на саміті G7. Після цього Макрон звинуватив Болсонару в невиконанні зобов’язань по клімату.

Фото РИА Новости.

Поділитись