Президент Азербайджану відповів на звинувачення у використанні найманців в Карабасі

Президент Азербайджану відповів на звинувачення у використанні найманців в Карабасі

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що жодна країна не представила доказів використання Баку найманців в Карабасі.

“У нас немає найманців. Це наше офіційна заява. З початку зіткнення пройшло більше двох тижнів, і жодна країна не представила нам ніяких доказів з цього приводу. Крім того, ми не потребуємо цього. У нас армія, що складається з більш ніж 100 тисяч бійців. Все, що ми робимо сьогодні на поле бою, свідчить про те, що наша армія здатна сама звільнити свої землі”, – заявив він в інтерв’ю телеканалу France 24.

Бої на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв’язуванні військових дій. Єреван оголосив військовий стан і – вперше – загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.

Раніше джерела в сирійській опозиції розповіли, що Туреччина планує перекинути в Азербайджан нову групу сирійських найманців. За даними джерела, бойовики укладають контракт строком на шість місяців – саме з таким інтервалом передбачена і ротація, тому повідомлення про повернення бойовиків із зони конфлікту в Нагірному Карабасі, за їхніми словами, не відповідають дійсності.

Поділитись