Прем’єр України застеріг ЄС від завершення будівництва “Північного потоку – 2”

Прем’єр України застеріг ЄС від завершення будівництва “Північного потоку – 2”

Завершення будівництва газопроводу “Північний потік – 2” не в інтересах Європи, оскільки посилить агресію з боку Росії, застерігає прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю німецькому діловому виданню Handelsblatt, яке вийде в світ у понеділок, 22 березня.

За словами Шмигаль, якщо “Північний потік – 2” буде введений в експлуатацію, Росія стане отримувати більш високі прибутки, завдяки яким зможе серед іншого фінансувати свої агресивні дії в Україні, пише DW. “Це не може збігатися з інтересами ЄС”, – вважає глава українського кабінету.

Раніше, 19 березня, Денис Шмигаль взяв участь в Німецько-українському економічному форумі в Берліні, де у вітальному слові говорив про “особливе партнерство” з Німеччиною. При цьому ні сам український прем’єр, ні інші представники України на форумі не зачіпали тему будівництва “Північного потоку – 2”, головного подразника в германо-українських відносинах.

Кожна структура, що бере участь в проекті “Північний потік – 2”, повинна негайно припинити діяльність або ж готуватися потрапити під американські санкції, заявив 18 березня голова Держдепартаменту США Ентоні Блінкен.

За словами Блінкена, Держдепартамент перевіряє відомості про компанії, задіяних в реалізації проекту. “Nord Stream 2” – поганий проект для Німеччини, України та наших союзників, і партнерів у Центральній та Східній Європі “, – сказав політик.

Газопровід “Північний потік – 2” повинен поставляти російський газ безпосередньо в Європу по дну Балтійського моря. Загальна потужність двох ниток трубопроводу становить 55 млрд кубометрів газу в рік. На сьогодні будівництво закінчено більш ніж на 90 відсотків.

Поділитись