Прем’єр-міністр Великобританії заявив, що вже ніколи не вдасться перезавантажити відносини з Росією

Прем’єр-міністр Великобританії заявив, що вже ніколи не вдасться перезавантажити відносини з Росією

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон розчарувався в можливості перезавантажити відносини з Росією. Про це він заявив в публікації в журналі The Spectator.

“Я дійсно думав, як, гадаю, думали до мене багато міністрів закордонних справ і прем’єри, що ми можемо все почати спочатку з Росією. Що це велика країна, разом з якою ми боролися проти фашизму. Я був дуже, дуже розчарований, коли зрозумів, що помилився”, – написав глава британського уряду.

Раніше Джонсон вже висловлювався на ту ж тему під час візиту до Естонії. Він розповів, що британська влада хоче поліпшення відносин з Росією, але цьому перешкоджають «жахливі проблеми». У їх числі – замах на колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку в британському місті Солсбері.

За версією британської влади, спроба отруєння Скрипаль, розпочата 4 березня 2018 року, була санкціонована вищим керівництвом Росії, а в операції брали участь співробітники ГРУ. Москва заперечує причетність до замаху.

Після інциденту в Солсбері Борис Джонсон, що тоді займав пост міністра закордонних справ Великобританії, на засіданні глав зовнішньополітичних відомств ЄС в Брюсселі заявив, що серед присутніх за столом країн навряд чи знайдеться хоч одна, яка не постраждала б через “ворожих і руйнівних дій Росії”.

Поділитись