Прем’єр Іспанії: на переговорах щодо України ЄС мають представляти Франція та ФРН

Прем’єр Іспанії: на переговорах щодо України ЄС мають представляти Франція та ФРН

Німеччина та Франція мають представляти Європу на мирних переговорах щодо врегулювання ситуації навколо України, коли настане відповідний момент.

Про це заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес в опублікованому в понеділок інтерв’ю газеті La Vanguardia.

“Ми з самого початку виступали за те, щоб економічні санкції проти [президента Росії Володимира] Путіна та його олігархів зберігалися доти, доки останній російський солдат не покине країну, яка їм не належить, – сказав глава кабміну Іспанії. – Ми завжди виступали за те, що потрібно підтримувати відкритим діалог із Путіним”.

“Іспанія відчуває себе представленою в цьому аспекті Німеччиною та Францією, і ми вважаємо, що коли настане час для мирних переговорів, саме ці дві великі країни мають представляти Європу”, – додав Санчес. На його думку, конфлікт в Україні “може бути тривалим”. “Ми маємо зміцнити європейську єдність, як ми це зробили під час епідемії”, – вважає він.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив про проведення спеціальної військової операції в Україні у відповідь на прохання керівників республік Донбасу про допомогу. Після цього США, ЄС, Великобританія, а також низка інших держав запровадили санкції проти російських фізичних та юридичних осіб.

Поділитись