Прем’єр Індії оголосив про «рішучий перелом» в боротьбі з COVID-19

Прем’єр Індії оголосив про «рішучий перелом» в боротьбі з COVID-19

Дозвіл використання в Індії двох вакцин від коронавірусу глава уряду країни Нарендра Моді назвав «рішучим переломом в боротьбі з інфекцією.

Ми пишаємося тим, що дві схвалені вакцини для екстреного застосування виробляються в Індії. Це відображає волю нашого наукового співтовариства, – написав прем’єр-міністр в Twitter.

Індійський регулятор в області фармацевтичних препаратів і медичних виробів схвалив екстрене використання вакцин, вироблених Інститутом сироватки Індії та місцевою компанією Bharat Biotech. Перший випускає препарат, створений Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca, друга – власну вакцину Covaxin.

Зараз в Індії тривають випробування цілого ряду вакцин від коронавируса. Дослідження трьох з них – Covaxin від Bharat Biotech, “оксфордской” вакцини Covishield і ZycovD від компанії Zydus Cadila – знаходяться на останній, третій стадії.
Поряд з ними тестується препарат, створений місцевою компанією Biological E. Ltd спільно з американськими Dynavax Technologies Corp і Медичним коледжем Бейлора, а також проводяться випробування російської вакцини “Супутник V”.
Індія посідає друге місце за рівнем захворюваності коронавірусом в світі. З початку пандемії в країні виявлено понад 10,3 млн випадків зараження.

Поділитись