Представники «Талібану» повідомили, що главою уряду в Афганістані стане лідер руху

Представники «Талібану» повідомили, що главою уряду в Афганістані стане лідер руху

Новий уряд Афганістану очолить лідер талібів Хайбатулла Ахундзаде, передають ЗМІ з посиланням на представників радикального руху.

Повідомляється, що консультації з питань формування кабміну майже завершені. Офіційний представник талібів Мохаммад Наїм зазначив, що точна дата оголошення складу уряду поки невідома, але це відбудеться в найближчі дні.

Лідер радикального руху «Талібан» Хайбатулла Ахундзаде повинен очолити новий уряд Афганістану. Про це телеканалу TOLOnews повідомив член комісії талібів по культурі Анамулла Самангані. За його словами, консультації з питань формування нового органу управління країною майже завершені.

«Він буде главою уряду, і на цей рахунок не повинно бути ніяких сумнівів», – заявив Самангані.

Політичний аналітик Мохаммад Хасан Хакіяр висловив думку, що в новій структурі влади Ахундзаде займе пост лідера Афганістану, під керівництвом якого буде працювати прем’єр-міністр або президент країни.

У свою чергу, офіційний представник талібів Мохаммад Наїм заявив, що точної дати оголошення складу кабміну поки немає.

«Ми назвемо склад нового уряду в самий найближчий час, як це стане можливим», – додав Наїм, уточнивши, що питання з вибором кандидатів на пости міністрів вже майже вирішене.

Раніше телеканал Al Jazeera повідомляв, що процес формування кабінету міністрів знаходиться на завершальній стадії. Телеканал привів слова одного з лідерів талібів Анаса Хаккані, який заявив, що робота в цьому напрямку виконано на 90-95%.

Поділитись