Представник самопроголошеної ЛНР виступив проти особливого статусу Донбасу

Представник самопроголошеної ЛНР виступив проти особливого статусу Донбасу

Продовження Верховною Радою закону про особливий статус Донбасу без закріплення положень про повноваження регіону в українській Конституції не сприяє врегулюванню конфлікту.

Про це заявив представник самопроголошеної Луганській народної республіки у тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Родіон Мірошник.

За його словами, те, що українські депутати продовжать закон, було ясно ще до «нормандського саміту». «Не продовжити – значить нарватися на ляпаси Заходу і фактично заявити про вихід з мінських угод, а там і до скасування західних санкцій проти Росії недалеко», – сказав Мірошник.

Мірошник назвав безглуздим продовження дії закону без його погодження з так званими республіками Донбасу і закріплення особливого статусу регіону в українській Конституції: «Без закріплення – це просто дивний законодавчий рудимент, який суперечить основному закону і може бути скасований першим же судом».

Він нагадав, що при правлінні колишнього президента України Петра Порошенка дію закону продовжували двічі, мотивуючи це необхідністю збереження антиросійських санкцій і вимогами Заходу. У самопроголошеній ЛНР вважають, що цей закон не працював «ні дня».

Поділитись