Представник президентської партії пропонує відгородитися від окупованої частини Донбасу парканом

Представник президентської партії пропонує відгородитися від окупованої частини Донбасу парканом

Український журналіст і обраний депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Олександр Дубинський запропонував завершити бойові дії в Донбасі, побудувавши стіну на кордоні України та невизнаних республік.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню «Страна.ua». На думку Дубинського, бойові дії в Донбасі необхідно закінчити. Він підкреслив, що для цього Україна повинна прийняти «політичне рішення»: повертати непідконтрольну територію або «консервувати конфлікт» будівництвом стіни на кордоні невизнаних республік.

«Потрібно створити умови, щоб люди захотіли переїхати в Україну. Щоб зрозуміли, що вони тут потрібні і важливі. Бойові дії можна завершити як в Ізраїлі: там на кордоні з Палестиною стоїть бетонна стіна кілометрів дванадцять в довжину і метра три в товщину», – заявив обраний депутат.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що однією з його пріоритетних завдань на посаді глави держави буде робота по припиненню конфлікту в Донбасі. Війна на південному сході України почалася в 2014 році, після повалення президента Віктора Януковича. Київ стверджує, що за самопроголошеними республіками Донбасу стоїть Москва. Росія заперечує свою участь в конфлікті.

Поділитись