Представник президентської партії пропонує фінансувати депутатів за рахунок олігархів

Представник президентської партії пропонує фінансувати депутатів за рахунок олігархів

Депутат від партії “Слуга народу”, журналіст телеканалу “1 + 1” Олександр Дубинський запропонував створити фонд додаткового фінансування депутатів Верховної ради, який наповнюватимуть олігархи.

“Потрібні легальні способи для підвищення депутатських доходів. Фонд або спільне рішення підвищити витрати з бюджету. Це може бути офіційний фонд, грант … Якщо олігархи хочуть впливати на Раду, хай наповнюють загальний фонд, який буде платити депутатам однаково високі зарплати. Без тіньового впливу” , – заявив Дубинський інтернет-виданню “Страна.ua”.

За його словами, якщо це буде загальний державний фонд, то олігархи не будуть висувати ніяких особистих вимог, а будуть діяти єдині правила для всіх.

“Загальний бюджет депутата – 76 тисяч гривень (2,95 тисячі доларів). У цю суму входять зарплата і гроші на помічників. А цього мало, щоб орендувати офіс. Мені як мажоритарнику потрібен офіс в Обухові, Василькові та Українці. На оренду і комуналку потрібно витратити десь 30 тисяч гривень (1,16 тисячі доларів). Це без зарплати для людей. Потрібні юристи та помічники, комусь прес-секретар”, – зазначив він.

Фото з офіційного блогу Дубинського.

Поділитись