Правозахисники повідомили про затримання 75 осіб на протестах в Мінську

Правозахисники повідомили про затримання 75 осіб на протестах в Мінську

Понад 70 осіб було затримано правоохоронцями в Мінську в ході несанкціонованих акцій протесту, повідомив в середу не зареєстрований владою Білорусі правозахисний центр “Весна”.


Зокрема, як повідомляється на сайті центру, в списку затриманих в білоруській столиці за 1 вересня 75 осіб, в тому числі журналісти. Деяких із затриманих відпустили з відділень міліції.

З ранку вівторка студенти ряду білоруських вузів вийшли на акції протесту. Правоохоронні органи не перешкоджали їх ходу вулицями Мінська, проте пильно стежили за забезпеченням порядку. У МВС Білорусі повідомляли про поодинокі затримання учасників незаконних акцій. Днем кілька десятків протестуючих прорвали оточення міліції на проспекті Незалежності поруч з будівлею КДБ. Біля стадіону “Динамо” на підході до площі Незалежності затримали близько десяти чоловік. Там же були затримані вісім журналістів для перевірки документів.

На момент, коли кореспондент агентства виходив з РУВС, там ще залишалися журналісти білоруських ЗМІ. Їх судитимуть за участь у несанкціонованій акції, повідомив портал tut.by з посиланням на начальника оперативно-чергової служби РУВС Жовтневого району Олександра Мартиновича.

Масові протестні акції опозиції почалися по всій Білорусі 9 серпня, після виборів президента, на яких в шостий раз переміг чинний білоруський лідер Олександр Лукашенко – за даними ЦВК, він набрав 80,1% голосів. Опозиція вважає, що на виборах перемогла Світлана Тіхановська, а не Лукашенко.

Поділитись