Правоохоронці взяли під варту організатора дитячої порностудії

Правоохоронці взяли під варту організатора дитячої порностудії

У лютому місяці поточного року правоохоронці затримали киянина, який на орендованій квартирі планував зняти черговий відеозапис порнографічного характеру з неповнолітніми дівчатами.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Полтавської області, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 301 (виготовлення та зберігання з метою розповсюдження зображень та відеопродукції, що містять дитячу порнографію, з примушуванням неповнолітньої особи до участі у створенні таких творів, вчиненими повторно за попередньою змовою групою осіб), ч.5 ст.27 ч.4 ст.152 (пособництво вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним та оральним проникненням в тіло особи, яка не досягла чотирнадцяти років з використанням геніталій або будь-якого іншого предмету (зґвалтування), незалежно від її добровільної згоди, ч.5 ст.27 ч.2 ст.156 (пособництво вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи) КК України. За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, пише np.pl.ua.

У подальшому, за клопотанням захисника підозрюваного ухвалою Октябрського районного суду Полтави останньому змінено запобіжний захід з тримання під вартою на заставу із визначенням зобов’язань. Підозрюваний неодноразово порушував зобов’язання покладені судом – ігнорував виклики слідчого, змінив місце проживання, не здав закордонний паспорт тощо.

Вказане рішення слідчого судді оскаржено прокуратурою області як незаконне, так як підозрюваний обвинувачується у вчиненні тяжких злочинів із застосуванням насильства відносно дітей та може впливати на свідків і потерпілих.

За принципової позиції прокуратури Полтавської області підозрюваного взяли під варту, без права внесення застави.

“Окрім того, за клопотанням прокуратури Полтавської області, визначену заставу, внесену сином підозрюваного в розмірі 153 680 грн, звернуто в дохід держави. Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років”, – повідомили правоохоронці.

Поділитись