Правоохоронці розкрили захоплення державного майна на 60 мільйонів доларів

Правоохоронці розкрили захоплення державного майна на 60 мільйонів доларів

Прокуратура Києва спільно зі Службою безпеки України затримала членів злочинного угруповання, яких підозрюють в незаконному заволодінні держмайном на суму 59,7 мільйона доларів.

Про це повідомляється на сторінці Генпрокуратури України в Facebook. У відомстві зазначили, що члени угруповання придумали схему заволодіння нерухомістю, яка перебувала у державній, комунальній та приватній власності. За підсумками спецоперації затримано сім осіб (три організатора злочинної схеми і чотири виконавці), в тому числі двоє адвокатів і колишній керівник органів юстиції Києва.

Слідство встановило, що в 2017-2019 роках злочинці за допомогою підроблених документів і електронних ключів доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно змогли переписати на себе земельні ділянки та приміщення на суму близько 1,5 мільярда гривень.

Реєструвати викрадене майно злочинцям допомагали судді Донецької та Херсонської областей, які виносили позитивні рішення у цивільних справах. На підставі цих документів нерухомість переходила у власність членів угруповання. Збиток державі і територіальній громаді Києва оцінили в 4,8 мільйона доларів, фізичним особам – в 835 тисяч доларів. Злочинцям загрожує до 15 років в’язниці.

Фото ГПУ.

Поділитись