Правоохоронці перешкодили рейдерському захопленню на Кіровоградщині

Правоохоронці перешкодили рейдерському захопленню на Кіровоградщині

Стало відомо, що працівники слідчого управління поліції Кіровоградської області під процесуальним керівництвом прокуратури викрили групу осіб, підозрюваних у заволодінні майном сільгосппідприємства в Долинському районі шляхом його незаконної перереєстрації.

Як повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградщини, встановлено, що члени злочинної групи залучили до протиправних дій жителів області, серед яких – депутати сільської ради та два державних реєстратори,  З метою заволодіння майном комплексу зловмисники не раз проводили перереєстрацію підприємства на фіктивних осіб. До вчинення протиправних дій рейдери мали намір залучити групу неповнолітніх студентів одного з навчальних закладів Кропивницького.

Особам, причетним до протиправних дій, повідомили підозру у вчинені злочину за ч. 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

З метою усунення причин, які сприяли залученню неповнолітніх до вказаних дій, та недопущення у майбутньому подібних випадків правоохоронці звернулися з відповідним поданням до державних органів щодо поглиблення роботи з адміністрацією навчального закладу.

 Із студентами та їхніми батьками проведена роз’яснювальна робота.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись