Пожежа в Каліфорнії знищила величезний смарагд вартістю 280 мільйонів доларів

Пожежа в Каліфорнії знищила величезний смарагд вартістю 280 мільйонів доларів

Один із постраждалих під час руйнівного лісової пожежі в Каліфорнії стверджує, що вогонь знищив величезний смарагд, яким він володів. Про це повідомляє Bloomberg.


Згідно з судовими документами, вага дорогоцінного каменю становила 227 кілограмів, а його вартість оцінювалася в 280 мільйонів доларів. За твердженням власника, смарагд згорів під час лісової пожежі «Кемп» в листопаді 2018 року.

Чоловік вважає, що збитки повинна компенсувати компанія Pacific Gas and Electric Company, визнана винуватцем пожежі. Крім того, він і його дружина подали чотири повторювані заявки про відшкодування іншої шкоди від пожежі на суму 4,5 мільйона доларів.

Претензії власника смарагду викликали сумніви у юристів Pacific Gas and Electric Company. Вони звернулися до суду і сподіваються отримати можливість допитати чоловіка, а також вивчити документи, що підтверджують вартість втраченого каменю.

Лісова пожежа «Кемп» спалахнув в результаті несправності на лінії електропередачі, яка належала енергетичної компанії Pacific Gas and Electric Company. Вогонь охопив 620 квадратних кілометрів, знищив близько 19 тисяч будинків, загинуло 85 осіб. Збиток оцінювався в 16,5 мільярда доларів. Після пожежі Pacific Gas and Electric Company оголосила про банкрутство.

Поділитись