Повені в Лондоні продемонстрували той факт, що великі міста не готові до зміни клімату

Повені в Лондоні продемонстрували той факт, що великі міста не готові до зміни клімату

У Лондоні автомобілі застрягли на вулицях, які перетворилися на річки. Пасажирів автобуса врятували плотом. Залізничні станції занурені в воду, що викликає хаос подорожей.

Про це передає CNN.

Дві лондонські лікарні відмовилися від важких пацієнтів після затоплення вулиць. Це було жорстоке нагадування про те, що навіть деякі найбагатші міста світу не готові до такої екстремальної погоди, яка стає все більш поширеною та суворішою через зміни клімата.
 
Експерти з питань клімату та інфраструктури роками попереджають, що Лондон, як і багато інших великих міст, не готові до зміни клімату, оскільки дренажна система не в змозі протистояти такому типу інтенсивних дощів.
 
“Викликає занепокоєння те, що відділення невідкладної допомоги в лікарнях повинні закрити, бо їх затопило”, – сказала Ліз Стівенс, доцент кафедри географії та охорони навколишнього середовища в Університеті Редінга.
За даними Управління Великого Лондона, 17% Лондона стикаються з високим або середнім ризиком затоплення, оскільки понад 1 мільйон жителів Лондона мешкає в підтопленій частині міста.
Місто побудувало гігантську систему захисту від повені на річці Темзі, щоб захистити себе від припливів та відливів, але бар’єри мало допомагають, коли справа доходить до спалахів, викликаних раптовими рясними дощами – типу, яка стає все більш поширеною через зростання температури.
 
Лондонська пожежна команда заявила в понеділок, що прийняла понад 1000 екстрених дзвінків, пов’язаних із повінями. Бригади, які рятували людей в підтоплених автомобілях, допомагали їм добратися додому.
Поділитись