Посольство України вимагає від Лондона прибрати тризуб зі списку символів екстремізму

Посольство України вимагає від Лондона прибрати тризуб зі списку символів екстремізму

Посольство України в Лондоні зажадало у британській поліції виключити тризуб, зображений на гербі країни, зі списку екстремістських символів і принести свої вибачення. Про це диппредставництво написало в неділю в Twitter.

“Включення тризуба, конституційного символу герба України, в посібник з питань екстремізму для британських вчителів і медичного складу, підготовленого контртерористичної поліцією, надзвичайно обурливо. Ніякі пояснення неприпустимі. Ми вимагаємо, щоб тризуб був виключений з посібика і були принесені офіційні вибачення”, – йдеться в повідомленні посольства.

Документ, на який посилається диппредставництво України, був поширений в 2019 році. У ньому в розділі “татуювання” наводиться малюнок на тілі з зображення тризуба. Картинка супроводжена підписом: “Український тризуб (націоналістичний)”.

У Британській Раді начальників національної поліції, який відповідальний за публікацію посібника, у відповідь на прохання кореспондента ТАСС прокоментувати ситуацію, надіслали заяву старшого національного координатора контртерористичної поліції Дін Хейдон. “

У зазначеному документі ясно говориться про те, що він був розроблений для допомоги поліції і найближчих партнерів для того, щоб розпізнавати і розуміти знаки і символи, з якими вони можуть зіткнутися з часом своєї щоденної роботи. У ньому ясно заявлено про те, що багато групи не викликають інтересу з точки зору контртероризму, що членство в них не означає який-небудь кримінал. Припускати щось інше недоцільно і вводить в оману”.

Поділитись