Посольство США більше не видає росіянам візи

Посольство США більше не видає росіянам візи

З 12 травня росіянам перестануть видавати всі види віз, окрім дипломатичних. Американська дипмісія скорочує обсяг консульських послуг.

Більше заявки на візу подати не можна. Посольство заявило, що це вимушений захід через російських санкцій, введених у відповідь на обмежувальні заходи з боку США. Росія відповіла на агресивні дії американців в кінці квітня.

Консульські послуги будуть припинені і для власних громадян, попередила дипмісія США. У зв’язку з цим американців, термін візи яких закінчується найближчим часом, просять покинути Росію до 15 червня.

Громадянам США також скоро перестануть надавати нотаріальні послуги, видавати свідоцтва про народження дітей, оновлювати паспорта. Ці послуги можна буде отримати тільки в екстрених випадках – за запитом і з істотною затримкою.
Через дії російського уряду були змушені на 75% скоротити чисельний склад консульських установ, – сказано в заяві посольства.

Росія і США дійшли до презирливого ставлення один до одного: між країнами почалася повномасштабна холодна війна. Про це заявив український політолог Андрій Головачов. Він вважає, що фактичний розрив дипломатичних відносин між країнами означає, що «залізна завіса опустилася».

Поділитись