Посол Росії в Німеччині позначив терміни завершення будівництва «СП-2»

Посол Росії в Німеччині позначив терміни завершення будівництва «СП-2»

Посол Росії в Німеччині Сергій Нечаєв заявив, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» може завершитися до виборів в бундестаг, які призначені на вересень.

В ефірі радіостанції Redaktionsnetzwerk Deutschland він підкреслив, що зараз особливо важливі погодні умови. Якщо погода покращиться, що роботи можливо буде вести швидше, сказав посол.

За словами Нечаєва, зараз європейська сторона приймає рішення, пов’язані з долею проекту. Він зазначив, що Росія співпрацює з Німеччиною в сфері поставок газу вже понад п’ятдесят років, це співробітництво тривало навіть в найгірші часи холодної війни. «І тепер виникло питання: чи хочемо ми поховати десять мільярдів євро на дні океану?» – додав посол.

Нагадаємо, будівництво «Північного потоку-2» знаходиться у фінальній стадії. Про завершення проекту раніше говорив також голова ради директорів «Газпрому» Віктор Зубков. Тим часом, перед виборами в бундестаг суперечки про газопровід загострилися між німецькими партіями. Крім того, будівництва намагаються перешкодити США, які просувають в Європу скраплений природний газ.

Повідомлялося також, що німецька екологічна організація Nabu подала в суд проти дозволу Федерального морського і гідрографічного агентства (BSH) на будівництво газопроводу. Пізніше ж BSH уточнило, що роботи з будівництва можуть відновити в кінці місяця. Екоактивісти Nabu, в свою чергу, заявили, що конфлікт навколо «Північного потоку-2» вичерпаний. Глава комітету Бундестагу з економіки та енергетики Клаус Ернст заявляв, що позов екологів до «Північного потоку-2» не призведе до зриву будівництва.

Поділитись