Посадовця Запорізької міськради судитимуть за розкрадання бюджетних коштів

Посадовця Запорізької міськради судитимуть за розкрадання бюджетних коштів

Посадовця Запорізької міськради та директора комерційної структури судитимуть за розкрадання бюджетних коштів. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Запорізької області.

Прокуратура Запорізької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.3,5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України, ч. 1 ст.209 КК України.

Так, керівник Департаменту уклав договори з комерційною структурою на заміну підвищувальних насосів в багатоквартирних будинках міста Запоріжжя. Однак, під час перевірок, фахівцями було встановлено, що більшість заявлених робіт, які відображені в актах виконаних робіт, фактично не була виконана. Крім того, на більше ніж 30 об’єктах роботи виконані не в повному обсязі. Такі дії не лише поставили під загрозу життєзабезпечення мешканців багатоповерхівок Запоріжжя, але й нанесли збитки бюджету на суму 1 012 000 гривень.

Під час досудового розслідування встановлено, що керівник комерційної структури, виконуючи вказані ремонтні роботи, вніс до актів виконаних робіт відомості про роботи, які фактично не виконувалися та завищену вартість обладнання, внаслідок чого заволодів коштами місцевого бюджету в сумі 1 012 000 гривень та в подальшому їх легалізував шляхом здійснення фінансових операцій.

Вказаній особі додатково повідомлено про підозру за ч.1 ст.209 КК України – легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом.

Прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно директора Департаменту за ч.3,5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України, керівника комерційної структури за ч.3,5 ст.191, ч.1 ст.366, ч.1 ст.209 КК України та особи, яка здійснювала технічний нагляд за виконанням робіт за ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись