Порушення на виборах буде моніторити онлайн-система МВС

Порушення на виборах буде моніторити онлайн-система МВС

Міністерство внутрішніх справ України запустило новий онлайн сервіс – інформаційно-аналітичний портал «Вибори 2019», де кожен бажаючий може дізнатися про точну кількість порушень виборчого законодавства, складені адміністративні протоколи та відкриті кримінальні виробництва.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляють на офіційному сайті МВС.

Як він відзначає, станом на 24 лютого правоохоронці уже зареєстрували 1 871 звернення про порушення, які відносяться до передвиборчої кампанії. Загалом порушено 89 кримінальних проваджень. Більшість заяв стосуються підкупу виборців.

Керівник МВС розповів, що на другому місці по кількості – заяви про незаконну зовнішню рекламу, а на третьому – хуліганство, та втручання в хід мітингів.

В онлайн-системі можна переглянути статистику за видами порушень:

адміністративні;
кримінальні;
некласифіковані;
інші події, що порушують виборчий процес.

Також відомо, що кожен хто буде моніторити цю систему, крім загальної кількісті порушень та адміністративних кодексів, зможе ознайомитися з даними про зафіксовані події за датою і їх процентному співвідношенні по містах і населених пунктах, за допомогою «тайм-лайну». Ще можна розширювати /звужувати часовий діапазон, побачити кількість скоєних правопорушень в конкретний день виборчого процесу з докладною розшифровкою.

Поділитись