Порошенку вручили три повістки на допити в ДБР

Порошенку вручили три повістки на допити в ДБР

Колишній президент України Петро Порошенко прийшов в Державне бюро розслідувань після 27 проігнорованих допитів.

Про це в понеділок повідомив слідчий ДБР Олег Корецький.

“Порошенко Петро Олексійович сьогодні несподівано для нас з’явився в ДБР. На сьогоднішній день виклику у нього не було. Він з’явився, ми вручили йому повістки про наступні виклики на допити до слідчих ДБР. Він отримав три повістки на наступні три допити”, – сказав Корецький в ефірі телеканалу NewsOne, додавши, що Порошенко повинен дати свідчення.

Він зазначив, що колишньому президенту запропонували пройти допит сьогодні, проте він відмовився. “Нами також було запропоновано допитати його, але він відмовився без зазначення будь-яких мотивів і причин. Без пояснень розвернувся і пішов”, – зазначив слідчий. За словами Корецького, екс-президент пообіцяв з’явитися на наступний допит. “Попередньо він сказав, що повинен бути на допиті завтра і в наступні дати”, – додав він.

Раніше в ДБР повідомили, що Порошенко проігнорував 27 повісток.

Прізвище Порошенка фігурує в 16 кримінальних справах, які перебувають на різних етапах розслідування. Колишнього главу держави звинувачують за статтями про держзраді, зловживанні службовим становищем, легалізації злочинних доходів, несплаті податків, спробі узурпації судової влади, також проти нього розслідують справу “за фактом незаконного призначення кабінету міністрів України в 2016 році за відсутності коаліції в Раді”.

Поділитись