Порошенко заявив, що “формули Штайнмайєра” по Донбасу не існує

Порошенко заявив, що “формули Штайнмайєра” по Донбасу не існує

Колишній президент України Петро Порошенко заявив, що “формули Штайнмайєра” – плану по виборам на Донбасі, запропонованого колишнім главою МЗС ФРН, а нині президентом Німеччини Франк-Вальтером Штайнмайєром, не існує в принципі.


Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що контактна група по Донбасу повинна письмово узгодити текст “формули Штайнмайєра”, після чого вона буде винесена на обговорення “нормандської четвірки” (РФ, Франція, ФРН, Україна).

“Формула Штайнмайєра” визначає механізм введення в дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей на тимчасовій основі в день виборів і на постійній основі – після опублікування звіту ОБСЄ про підсумки виборів.

“Ніякої угоди Штайнмайєра не існує в природі. Ніякої “формули Штайнмайєра”, з кимось нібито узгодженої, не існує”, – заявив Порошенко в передачі “Рандеву” з Яніною Соколовою на “П’ятому каналі”.

За словами екс-президента, були пропозиції Штайнмайєра, які полягали в тому, що після того, як буде сформований компонент безпеки, після проведення виборів на Донбасі і визнання їх ОБСЄ вільними і демократичними, “закон про особливий режим місцевого самоврядування, вводяться не через 2 тижні, а в день виборів, коли ОБСЄ видасть звіт, що вибори є вільними”.

“Ніяких інших позицій по перетасування, що ми організуємо виключно політичний процес, а з безпеки не обговорюємо – це все вигадки”, – зазначив Порошенко.

Поділитись