Порошенко прибув до суду в Києві для обрання йому запобіжного заходу

Порошенко прибув до суду в Києві для обрання йому запобіжного заходу

Колишній президент України Петро Порошенко прибув до Печерського районного суду Києва, де йому будуть обирати запобіжний захід у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником глави Служби зовнішньої розвідки.


Печерський районний суд Києва в середу продовжив розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенко у вигляді особистого зобов’язання. Однак Порошенко не прийшов у призначений час, тому суд оголосив перерву.

Біля будівлі суду проходить мітинг прихильників колишнього президента. Вони вимагають “припинити політичне переслідування” Порошенка. Багато учасників тримають національні прапори України, а також плакати з гаслами на підтримку екс-глави держави.
Порошенко виступив перед мітингувальниками, подякував їм за підтримку. Після цього він зайшов в будівлю суду для участі в засіданні.

Раніше суд оголосив перерву в слуханні для виклику на допит в якості свідків понятих, які були присутні при врученні Порошенко повідомлення про підозру. Прокуратура просить суд відпустити Порошенко під особисте зобов’язання. Цей захід передбачає, що Порошенко повинен приходити за першим викликом до слідчого і в суд, не виїжджати з Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними або свідками, здати на збереження слідчому паспорта.

ДБР України підозрює Порошенко в тому, що в 2018 році він змусив тодішнього глави Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка призначити своїм заступником Сергія Семочка – на той момент начальника київського управління Служби безпеки України. Порошенко і його адвокати відмовилися приймати підозра, вони вважають, що його намагалися вручити незаконно.

Поділитись