Порошенко не з’явився на допит в ДБР

Порошенко не з’явився на допит в ДБР

Екс-президент України і депутат Верховної ради Петро Порошенко не з’явився у вівторок на допит в Державне бюро розслідувань (ДБР). Про це повідомив його адвокат Ігор Головань.

“П’ятий президент України викликів на допит в передбаченому законом порядку не отримував.

“Відосікі”, оголошення на сайтах і парканах ми не сприймали і не будемо сприймати. Тому 30 червня допиту не буде”, – написав він у Facebook, зазначивши, що Порошенко прийде на допит 1 липня.

ДБР викликало Порошенко на допит 30 червня. Порядок розмістили на сайті відомства з припискою “явка є обов’язковою”. Екс-президент, повідомляють українські ЗМІ, повинен був з’явитися на допит у вівторок у кримінальній справі про можливе захоплення державної влади і невиконання рішення суду під час конкурсу з відбору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя. Однак у вівторок вранці Порошенко був присутній на засіданні погоджувальної ради Ради, а зараз бере участь в засіданні парламенту.

1 липня екс-президент повинен з’явитися до Печерського районного суду Києва, де йому можуть обрати запобіжний захід у справі про призначення у 2018 році заступника керівника Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

Поділитись