Порошенко не прийшов на допит у справі про зловживання владою

Порошенко не прийшов на допит у справі про зловживання владою

Колишній президент Петро Порошенко не прийшов в середу на допит в Державне бюро розслідувань у справі про зловживання службовим становищем.

Про це заявила прес-секретар відомства Анжеліка Іванова. За словами його адвоката Ігоря Голованя, екс-президент є свідком у чотирьох кримінальних справах, фігурує в 13. Раніше Порошенко проігнорував ряд повісток на допит в ДБР. Його адвокат заявив, що екс-президент працює у Верховній раді, а це є поважною причиною для неявки на допит в дні засідань парламенту. Ще раз колишній президент не прийшов на допит через нібито несвоєчасно врученою йому повістки. При цьому в ДБР заявили, що повістки були вручені в встановлені законом терміни.

“Петро Порошенко був викликаний на допит у кримінальній справі, яка стосується можливого зловживання службовим становищем і можливого втручання в діяльність суддів України … Він не прийшов. Порядок буде направлена ​​повторно”, – заявила Іванова в середу журналістам. Прес-секретар зазначила, що захист Порошенко пояснює його неявку зайнятістю в Верховній раді.

За її словами, мова йде про період 2016 року, коли судді, у яких закінчилися повноваження, не були своєчасно змінені президентом. Іванова додала, що в рамках цієї ж справи слідчі ДБР мають намір допитати понад тисячу суддів і вже приступили до допитів.

Раніше Порошенко давав свідчення у справі про продаж заводу “Кузня на Рибальському” і ухиленні від сплати податків при придбанні телеканалу “Прямий”, а також про зловживання владою і службовими повноваженнями.

Поділитись