Порошенка звинуватили у виведенні з України коштів МВФ

Порошенка звинуватили у виведенні з України коштів МВФ

П’ятий президент України Петро Порошенко за час свого перебування на посаді глави держави вивів з країни не менше восьми мільярдів доларів.

Про це заявив американський мільярдер українського походження Сем Кислін в інтерв’ю «Страна.ua». «Тільки за відомими мені фактами через держкомпанію “Центренерго” було виведено від 700 до 800 мільйонів доларів», – пояснив він, додавши, що в США триває розслідування проти Порошенка, одна зі справ пов’язана з виведенням за кордон мільярда доларів кредитного траншу від Міжнародного валютного фонду.

За інформацією Кисліна, є підстави вважати, що всі ці гроші «пішли не за призначенням», – їх нібито вивели у вигляді рефінансування в комерційні банки, після чого кошти «розійшлися по кишенях». «Все це робилося за розпорядженням Порошенка», – сказав він та додав, що розслідування кримінальних справ, порушених проти колишнього президента на Україні не просунеться при нинішньому генпрокурорі країни Юрії Луценку. Мільярдер вважає, що Луценко, як і сам екс-президент, – обидва «корупціонери, які працювали не на свій народ, а на свої кишені, і вкрали дуже багато грошей». Кислін зазначив, що готовий сприяти слідству.

Поділитись